söndag 15 februari 2009

Varmt och skönt

I Dagens Nyheter idag kan man läsa att det föreligger en risk att uppvärmningen på jorden ökar.
Vi på Aftonxpressen ställer oss frågande till varför ordet risk används. Igår var det ganska kallt, tittar vi ut genom fönstret idag så ser det fortfarande kallt ut. Vi menar att det finns en chans att uppvärmningen ökar och det vore ju något, tycker vi!

Olyckskorpar har genom åren talat om hur katastrofal denna uppvärmning kommer att bli men än så länge har vi endast lagt märke till att det inte är lika kallt, vilket är bra!

Att vissa andra platser på jorden drabbas är ju beklagligt, men livet kan ju inte vara bra för alla.
En sak är dock säker, det talas ju hela tiden om hur mycket koldioxidutsläppen ökar men det talas inte om att antalet människor hela tiden ökar också. Utöver det poängteras det ofta hur viktigt det är att alla har en så kallad bra levnadsstandard. Vi på Aftonxpressen drar den geniala slutsatsen att dessa saker har ett visst samband.

Vi är beredda att påstå att man inte kan uppnå minskade utsläpp och ökad levnadsstandars för alla människor samtidigt som befolkningsantalet ökar drastiskt.
Det går inte att äta upp kakan och ha den kvar, men trots det enkla logiska resonemanget i detta är det tydligen väldigt svårt att förstå. Eftersom verkligheten är som den är så väljer vi på Aftonxpressen att se det positiva med denna klimatförändring, det lär ju skapa en del spännande nyheter. Eller som Cicero brukade säga - variatio delectat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar