tisdag 17 februari 2009

Japaner och heder

På Dagens Nyheters hemsida kan man idag läsa om att Japans finansminister Shoichi Nakagawa kommer att avgå sedan han sluddrat, gäspat och nästan somnat vid G7-mötet i Rom i hegen.

Detta är anmärkningsvärt om man t.ex. ställer det i jämförelse med svenska politiker.

Historier om partiledare som kissar på golvet inför andra på premiärer eller väl dokumenterade lagbrott som skattefusk verkar inte vara ett hinder i Sverige. Här fortgår allt som vanligt och det är snarare en regel än ett undantag att missbruk av ämbeten belönas på ett eller annat sätt.

Detta är givetvis bra, tycker vi på Aftonxpressen. Alla känner vi ju någon gång en stark lust att bryta mot konventionerna, och då gärna när man är kraftigt påverkad av alkohol. Det skickar även positiva signaler till allmänheten eftersom de kan identifiera sig med makthavarna i landet när de står i trapphus och kissar eller spyr ner en taxi.

Den här typen av social gemenskap är mycket viktig för ett samhälles utveckling och vi på Aftonxpressen drar gärna vårt strå till stacken genom att då och då skicka sprit till våra politiker, givetvis anonymt, så att dessa ska få inspirerande stunder i vardagens tristess.

Kanske har den japanske finansministern en framtid inom den svenska politiken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar