måndag 9 februari 2009

Forum För Frihet - frihet för fantasier

En av Aftonxpressens favoritbloggar är den som går under namnet Forum För Frihet. I sitt senaste objektiva inlägg berättar den opartiska bloggen om hur kristna greker valt att kriga för kristendomen under Balkankrigen på 90-talet.

Bloggaren Ida fortsätter sin utläggning och säger att kristna korsfarare åker till Israel för att hjälpa judarna i deras kamp. Så säker är hon på detta att hon t.o.m. vet att att de åker dit och kämpar "för kristendomens ära". Hon nämner begreppet "Svenska korsttåget" men lyckas tyvärr glömma ange några referenser på sådana, vilket säkert bara har skett av en slump, men hon undrar givetvis hur många det är som är inblandade i denna diffusa aktivitet och konstaterar sakligt att hon och några med henne inte vet. Att det äger rum är de dock helt övertygade om, med all rätt.
Det hon dock är "säkert på" (hon har lite problem med stavningen, det lilla knyttet) är att många av dessa personer - antagligen syftar hon på de svenska korsfararna - besökt hennes blogg med yxa i handen. Yxa i det här fallet är varken i bestämd eller obestämd form.

Hur som helst så är det givetvis oerhört olyckligt att Ida glömmer att nämna de så kallade mujaheddin som världen över slåss för islams sak, vad det nu är. Ida är ju urspungligen från Bosnien och där var dessa redan aktiva under andra världskriget då de hjälpte tyskarna och kroatiska Ustasha i att etniskt rensa Kroatien och Bosnien från serber, som mördades i hundratusental.

Även denne palestinske nazikollaboratör var inblandad i aktiviteterna på Balkan, antagligen för att säkra att Palestina inte skulle bli ockuperat av judar. Alla vet vi ju att serberna var väldigt drivande i den frågan, åtminstone om man frågar Ida.

Ida har även tidigare uttalat sig om Kosovokonflikten på sin blogg, likväl har hon där av en händelse glömt att hänvisa till att de flesta av morden som inträffade innan NATO:s bombningar utfördes av KLA och att bland dessa fanns en hel del utländska muslimska så kallade frihetskämpar.
Mer intressant om denna konflikt kan man läsa här i en artikel skriven av John Pilger.
Eftersom vår kära vän Ida har missat detta hjälper vi henne gärna med Forum För Frihets eviga och hårda kamp för att förhålla sig objektiva i alla frågor, eftersom deras syfte är att skapa samförstånd och kommunikation mellan olika stridande parter.

Om man vill läsa mer om olika muslimska frihetskämpar som endast kämpar för att få vara ifred, inte sprida islam, så finns det gott om information på Internet.

Hur som helst vill vi passa på att tacka Ida och Forum För Frihet för en "fair and balanced" återgivning av olika händelser, precis som Fox News ligger de i bräschen för detta. Tyvärr är vi på Aftonxpressen alldeles för färgade av våra känslor som ständigt kastas åt olika håll, men vi hjälper gärna andra att komma så nära en objektiv sanning som möjligt.

2 kommentarer:

  1. Det räcker med att kolla vilka som skriver på hennes blogg så inser man att hon tillhör en mer eller mindre personlighets störd skara.

    Det är oftast de närmast sörjande som hjälper med att ljuga ihop sörjan på sidan,Hampus Eckerman och The Banana är väl bland de trognaste dårarna.
    The Banana slår ändå alla rekord i att vara störd,i sin maniska retoriska stil tror han att bara man väller ur sig kvantitet av akademiska formuleringar så är man överlägset smartast.
    Tror inte riktigt att han själv vet vad han har skrivit ibland,så i gott sällskap är hon iaf.

    När det gäller historiska beskrivningar tar det rena fabliska former,hon är en sån person som inte kan erkänna att hon har läst fel.
    Eller så bara kokar hon ihop historier från nått hon minns som sin farfar har berättat för henne i barndomen utan att kolla upp det igen.

    Jag minns en historisk diskussion där hon använde ett konstverk från rissne tunnebaneuppgång som referens för sitt påstående,hon menade att det var de mest framstående konstnärer och historiska forskare som hade framställt verket!

    Jag brukade skriva på sidan förra våren men slutade efter att hon systematiskt raderade alla argument hon inte kunde svara på,eller hänvisade till att man hade brutit mot hennes forumregler som hon själv hela tiden bröt mot.
    Helt klart tillhör hon inte de mest skarpa knivarna i bloggvärldens låda.

    Har iof efter att du skrev om sidan gjort ett inlägg i ett uppenbart ihopljuget och historiskt felaktigt inlägg:

    http://forumforfrihet.blogspot.com/2009/02/det-ar-inte-en-mur-det-ar-anexus.html

    SvaraRadera
  2. Ja, hon är onekligen speciell. Det är därför jag väljer att inte kommentera där eftersom mina kommentarer kan misstolkas som kritik. Jag tycker ju givetvis att de gör ett fantastiskt jobb!

    SvaraRadera